Vulcan de ciocolată (lava cake)

1 shutterstock 373362448 jpg jpeg

O felie de prăjitură ascunde în ea un răsfăţ al simţurilor! Aromat şi îmbietor, acest desert trebuie savurat linguriţă cu linguriţă, alături de cei dragi. Cu siguranţă, dacă faci reţeta propusă de noi, îi vei cuceri! O încerci?

  • Porții: 12
  • Timp total: 30 min
  • Pregătire: 20 min
  • Gătire: 10
  • Categorie: desert, prajituri

Ingrediente

● 140 g unt

● 225 g ciocolată neagră

● 100 g făină

● 50 g zahăr pudră

● 3 ouă + 3 gălbenuşuri

● 1 plic zahăr vanilat

Mod de preparare

Rupi ciocolata bucăţi şi o topeşti pe baie de aburi cu untul, apoi o combini cu zahărul pudră, cu cel vanilat şi cu făina. Pui ouăle şi gălbenuşurile şi amesteci bine. Torni aluatul în forme de brioşe unse cu unt şi presărate cu zahăr, ca să nu se lipească aluatul, iar ele să iasă crocante. Coci brioşele 10-12 minute la 220 °C sau până când se crapă aluatul pe deasupra.

Le serveşti decorate cu ciocolată topită, zahăr pudră şi cu zmeură proaspătă.

FOTO: Shutterstock