Tort cu nuci şi ciocolată
Pentru 1 tort
Timp de preparare: 1 h 30´
Dificultate: medie
Ai nevoie de
Pentru blat
250 g făină
200 g zahăr
80 g cacao pudră
2 linguriţe bicarbonat
1 praf de sare
240 ml ulei
240 ml smântână
360 ml apă
2 linguri oţet
1 plic zahăr vanilat
2 ouă
150 g miez de nuci mărunţit
Pentru cremă
300 g ciocolată neagră
300 g frişcă lichidă
Mod de preparare
Pentru blat, amesteci făina cu zahărul, zahărul vanilat, pudra de cacao, bicarbonatul şi sarea. Adaugi uleiul şi smântâna. Mixezi. Torni apa puţin câte puţin. Adaugi oţetul şi ouăle. Continui să mixezi. La final, pui miezul de nuci mărunţit.
Torni aluatul în două tăvi rotunde tapetate. Coci cele două blaturi 30-35 de minute, la 175 °C.
După ce s-au răcit, le tai în 4 bucăţi.
Pentru cremă, aşezi frişca pe foc. Când începe să dea în clocot, opreşti focul şi adaugi ciocolata tăiată bucăţele, amesteci bine până se topeşte, apoi o bagi la frigider 2 ore. Ulterior, baţi crema până se întăreşte. Ungi fiecare bucată de blat cu crema de ciocolată. Decorezi desertul cu miez de nuci şi cu fulgi de ciocolată. Dai tortul la rece 3-4 ore.