De ce să nu profităm de bunătăţile oferite de natură pe timpul verii şi de preţurile scăzute ale legumelor din care putem face preparate delicioase.

Orice gospodină care se respectă are măcar câteva borcane de zacuscă şi dulceaţă în cămară.

Şi nimic nu se compară cu reţetele făcute în casă, în care ştii cu exactite ce ingrediente ai pus.

Ce ai nevoie pentru zacusca de vinete şi ardei copţi:

3 kg vinete

3 kg de ardei kapia

1 kg ceapă

1 l bulion

500 ml ulei

3-4 foi de dafin

boabe de piper

sare

Mod de preparare:

Se coc vinetele şi ardeii pe grătar sau pe plită. Când s-au copt ardeii, se pun într-un vas, se condimentează cu sare şi se lasă la racit, acoperiţi.

Cand s-au răcit ardeiit, se curăţă, iar vinetele se decojesc şi se lasă la scurs.

Se toacă vinetele mărunt cu o ustensilă de lemn, iar ardeii se taie cubuleţe.

Într-o cratiţă se încinge uleiul şi se căleşte ceapa, până devine translucidă. Se adaugă apoi vinetele, ardeii şi bulionul şi se lasă la foc mediu.

Se pune sarea, piperul şi doile de dafin şi se lasă la fiert amestecând din când în când.

Se ia de pe foc, se scot frunzele de dafin şi se toarnă totul în borcane.

Loading...