Tocmai bună pentru o zi călduroasă de vară, această îngheţată de cafea te va îmbia cu aroma ei inconfundabilă! De gust, nici nu mai vorbim!

Dificultate mică
Preparare 40'
Pentru 6 porţii

Ingrediente

200 g zahăr
4 gălbenuşuri
250 ml cafea foarte concentrată
500 ml smântână pentru frişcă

Mod de preparare

Mixezi spumă tare, la viteză mare, gălbenuşurile cu zahărul.

Adaugi cafeaua turnând-o în fir subţire, mixând continuu, dar la viteză mică. Pui smântâna pe foc şi când ajunge la punctul de fierbere o adaugi treptat peste gălbenuşuri. Aşezi vasul
pe baie de aburi şi laşi să se îngroaşe cât să îmbrace dosul lingurii cu care amesteci.

Laşi crema să se răcească (o poţi pune pe un vas cu apă rece), o pui într‑un castron, o acoperi şi o dai la congelator pentru cel puţin 5-6 ore. Amesteci din oră în oră în ea, ca să eviţi
formarea cristalelor de gheaţă. Serveşti îngheţata ornată cu boabe de cafea, migdale şi zmeură.

Loading...
Evaluează articolul