3 reţete cu carne de porc pentru Crăciun

2 shutterstock 538317955 jpg jpeg

Carnea de porc este vedeta meselor de Crăciun, iar gospodinele încep să-şi facă meniul pentru sărbătorile ce stau să vină. Îţi recomandăm 3 reţete cu carne de porc pentru Crăciun care se prepară simplu şi care sunt extrem de delicioase.

Cotlete de porc

Ingrediente:

  • 4 cotlete de porc cu os;
  • sare;
  • piper;
  • ulei;
  • câteva fire de rozmarin.

Mod de preparare: Cotletele se asezonează pe ambele părţi cu sare şi piper. Se toarnă puţin ulei în tavă , se aşază câţiva căţei de usturoi şi apoi cotletele, nu înainte de a cresta grăsimea de pe margine cu cuţitul.

În felul acesta se vor rumeni mai frumos. Deasupra se aşază câţiva căţei de usturoi şi frunzele de la firele de rozmarin şi se introduc la cuptor pentru 25-30 de minute. Se servesc cu o garnitură la alegere.

Cotlet de porc la tavă, gătit cu legume

  • 1 kilogram de cotlet de porc fără os, curăţat de grăsime şi de piele;
  • 2 cepe roşii potrivite;
  • 2 morcovi potriviţi;
  • 1 căpăţână de usturoi;
  • ulei de măsline;
  • sare;
  • piper;
  • rozmarin.

Cotletul se unge cu ulei de măsline apoi se condimentează cu sare, piper şi frunzele de rozmarin (proaspete sau uscate), tăiate mărunt. Cepele şi morcovii se taie în sferturi, căpăţâna de usturoi se taie pe jumătate şi se aşază pe fundul tăvii, formând un pat deasupra căruia se pune cotletul. Se introduce la cuptor pentru 60-75 de minute. Se scoate, se lasă 15 minute acoperit cu folie de aluminiu sau hârtie cerată şi se taie în felii de 1 – 2 cm grosime.  

Muşchi de porc în crustă, la cuptor

Ingrediente:

  • muşchi de porc, aproximativ ½ kg;
  • ulei de măsline;
  • un pahar cu vin alb, sec;
  • o ceapă medie;
  • un morcov;
  • o ţelină;
  • 2 linguriţe de sare grunjoasă;
  • 1 linguriţă de piper negru, măcinat;
  • 1 linguriţă de chimion, măcinat;
  • 1 linguriţă de rozmarin uscat;
  • 1 linguriţă de cimbru uscat;
  • 1 linguriţă de usturoi granulat;
  • 1 linguriţă de seminţe de coriandru, măcinate;
  • 2 linguriţe de boia dulce;
  • 1 linguriţă de ceapă granulată;
  • 1 linguriţă de seminţe de fenicul.

Se ia un bol, în care se amestecă toate condimentele. Muşchiuleţul se unge cu ulei de măsline, apoi se presară cu amestecul de condimente, având grijă să acopere complet carnea.

Se ia o tavă de mărime potrivită, se unge cu ulei de măsline, iar pe fundul ei se pun ceapa, morcovul şi ţelina, tăiate in sferturi.

Se aşază muşchiuleţul deasupra legumelor, se toarnă paharul de vin pe fundul tăvii şi se dă la cuptor pentru aproximativ 75 de minute.

Dacă nivelul lichidului din tavă scade, mai puteţi adăuga vin sau apă. După ce se scoate de la cuptor, se lasă 15-20 de minute, acoperită cu folie de aluminiu, apoi se taie in felii de 1-2 cm grosime, scrie

eva.ro

.