3 reţete de aperitive pentru masa de Crăciun

1 3 retete de aperitive de pus pe masa de craciun jpg jpeg

Crăciunul se apropie cu paşi repezi, iar masa trebuie să fie îmbelşugată, plină cu bucate delicioase, proaspăt preparate. Şi orice prânz sau cină în familie, de Sărbători, începe cu un platou plin cu aperitive. Iată 3 reţete de aperitive numai bune de pus pe masa de Crăciun.

Ouă umplute cu cremă de brânză

Ingrediente

  • 10 ouă fierte tari
  • 400 g cremă de brânză
  • 4 linguri maioneză
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Ouăle fierte le tăiem în două şi scoatem albuşurile.Gălbenuşurile le zdrobim bine şi le amestecăm cu cremele de brânză şi maioneză.Condimentăm după gust cu sare şi piper. Umplem ouăle cu compoziţia obţinută.

Se pot decora cu verdeaţa proaspătă. 

Rulouri de şuncă

  • muşchi file
  • şuncă presată
  • cremă de brânză de vaci
  • mărar verde
  • unt, muştar
  • sare, piper alb după gust  

La circa 300 g brânză punem 2 linguriţe unt, 1 linguriţă muştar, 1 lingură mărar verde sau uscat, sare, piper alb măcinat după gust şi amestecăm până se omogenizează. Pe fiecare felie de şuncă şi muschi punem din compoziţia de cremă de brânză.

Pe latura mică a fiecărei felii unsă cu crema de brânză aşezăm câte o fâşie de castravete, tăind capetele acestuia dacă este mai lungă. Rulăm feliile de şuncă astfel umplute şi le dăm la rece pentru circa 20-30 minute. Rulourile de şuncă se taie în 4-5 bucăţi cu un cuţit bine ascuţit, se aşează pe un platou şi se servesc, scrie bucatareselevesele.ro.

Rulada de caşcaval cu măsline

Ingrediente

  • 150 gr caşcaval,
  • 15 măsline negre fără sâmburi

Mod de preparare

Caşcavalul tăiat felii se pune într-un vas pe bain-marie şi se amestecă până se topeşte complet.Se întinde 1 folie de aluminiu şi 2 bucăţi de folie alimentară, suprapuse una peste alta. Aşezăm caşcavalul pe folia alimentară şi cu ajutorul unei linguri întindem în formă dreptunghiulară, cca 5 mm grosime. Adăugăm măslinele mărunţite pe toată suprafaţă şi rulăm strâns. Învelim ruladă în folie alimentară , folia de aluminiu şi o strângem bine la capete, potrivit bucataria-romaneasca.ro.

Punem ruladă pe o tavă şi introducem la rece pentru minim 3 ore.Se porţionează în felii potrivite şi se serveşte că aperitiv.