3 reţete simple pentru masa de Crăciun

1 retete simple masa de craciun jpg jpeg

Crăciunul bate la uşa, motiv pentru care gospodinele îşi fac "temele" şi aleg cu migală reţetele de pus pe masa de Sărbători. Pe lângă tradiţionalele preparate din orice casă românească, precum sarmale, cozonac, piftie, caltaboşi şi cârnaţi de casă, iată 3 reţete simple şi gustoase cu care poţi să diversifici meniul clasic.

Cartofi cu rozmarin

Ai nevoie de: Cartofi, in cantitatea dorita, crengute proaspete de rozmarin, sare grunjoasa de Himalaya.

Preparare: Curata cartofii, spala-i, apoi taie-i in cuburi de dimensiuni egale. Este esential ca bucatile sa fie de aproximativ aceleasi dimensiuni, pentru a se putea gati uniform. Pune apa la foc mare, iar cand incepe sa fiarba, adauga cartofii curatati si taiati, setand focul la putere medie. Lasa-i sa fiarba timp de cinci minute. Acest pas ii va face moi la interior si crocanti la exterior. Intinde cartofii intr-o tava acoperita cu hartie pentru copt, acopera-i cu rozmarin proaspat si presara sare grunjoasa dupa gust. Coace cartofii pana devin usor crocanti si serveste-i alaturi de felul principal!

Frigărui de porc cu legume

Ai nevoie de: 600 grame carne de porc, ceapă roşie, 12 roşii cherry, 6 căţei de usturoi, ciuperci, ardei roşu, ulei, sare, piper, o linguriţă de boia.

Preparare: Pisează usturoiul şi adaugă puţin ulei. Amestecă, până rezultă o cremă ca de maioneză. Adaugă un pahar cu apă. Taie carnea bucăţele şi stropeşte-o cu căteva linguri de mujdei. Păstrează restul de mujdei pentru servit. Presară sare şi piper. Formează frigărui, alternativ carne, roşie, ciuperci, ardei şi ceapă. Pune-le pe grătarul încins. Sunt gata în 20-30 de minute. La mijlocul perioadei de prăjire, pudrează-le cu boia de ardei. Serveşte-le cu mujdei şi salată verde.

Biscuiţi din fulgi de cocos

Ai nevoie de: 2 căni cu fulgi din nucă de cocos, 2 albuşuri şi 1/2 cană cu zahăr.

Preparare: Se amestecă toate ingredientele până se obţine o consistenţa lipicioasă. Apoi foloseşte diverse forme pentru prăjituri sau un inel culinar mic în care să presezi câte o lingură de compoziţie. Se lasă în cuptorul încins maxim 15 minute.

Sursa foto: pixabay.com

pixabay.com