3 reţete simple pentru prânz

1 creveti cu orez si mazare jpg jpeg

Dacă nu mai ştii ce să mănânci la prânz îţi propunem să încerci aceste trei reţete simple pentru prânz. Se gătesc rapid şi uşor şi, în plus, nici n-ai nevoie de multe ingrediente.

Creveţi cu orez şi mazăre

Ingrediente: - 150 de grame de orez cu bob lung - 100 de grame de mazăre - 100 de grame de creveţi mici - doi căţei de usturoi - o bucată mică de ghimbir - un fir de ceapă verde - două linguriţe de ulei vegetal - sare

Mod de preparare:

Încinge uleiul de măsline în tigaie, căleşte căţeiii de usturoi, după care adaugă ghimbirul şi creveţii şi prăjeşte-i la foc iute, timp de trei minute.

Scoate-i când şi-au schimbat culoarea, iar în sosul format adaugă orezul spălat bine. Adaugă boabele de mazăre, sarea şi piperul şi aşteaptă să fiarbă la foc mic. Adaugă şi ceapa, creveţii şi acoperă până scade tot lichidul.

File de somon cu ciuperci

- 2 file de somon

- 250 de grame de ciuperci

- 100 ml de vin alb

- 200 grame de smântână

- 50 de grame de unt

- sare şi piper, după gust

Mod de preparare:

Condimentează cu sare şi piper fileurile de somon, iar apoi taie ciupercile felii.

Topeşte untul într-o tigaie, adaugă fileurile de somon şi ciupercile, condimentează cu sare şi piper, după care toarnă vinul. Lasă totul acoperit zece minute, întoarce-le şi mai lasă-le alte zece minute.

Ulterior, adaugă smântâna şi mai lasă-le alte zece minute.

Piept de pui în sos de caise

- un piept de pui

- 500 de grame de caise

- trei linguri de făină

- trei ouă

- trei linguri de pesmet

- 50 de grame de parmezan ras

- o ramură de cimbru

- suc de lămâie

- trei linguri de ulei de măsline

- o lingură de zahăr brun

- sare şi piper, după gust.

Mod de prepare:

Spală pieptul de pui, împarte-l în bucăţi pe lungime şi  bate-le ca pentru şniţele. Asezonează cu sare şi piper şi trece-le prin făină.

Pentru a pregăti sosul decojeşte caisele coapte şi  sotează-le în puţin ulei de măsline. Adaugă zahăr brun, sare piper, zeamă de lămâie şi puţin cimbru tocat. Se fierbe sosul circa 20 de minute la foc mic, până când se îngroaşă.

Puiul se dă prin ou bătut şi pesmet amestecat cu parmezan şi se prăjeşte. Se poate servi cu orice garnitură şi salată.