Am pregătit pentru voi o reţetă absolut delicioasă de friptură picantă cu rozmarin. Ai nevoie de mai mult timp pentru a o prepara, pentru că această carne trebuie să fie fragedă, dar, rezultatul final merită cu prisosinţă întreaga osteneală.

Friptură picantă  cu rozmarin - Ingrediente

1 kg muşchi de porc

5 căţei de usturoi

2 linguriţe busuioc uscat

2 linguriţe boia iute

5 tije de rozmarin verde sau uscat şi mărunţit

zeama de la o  portocală

100 ml apă

50 ml coniac

3 linguri ulei

1 lingură unt

sare

piper
Pentru decor

tije de rozmarin verde

Friptură picantă  cu rozmarin - Mod de preparare

Cureţi carnea de pieliţe şi o speli bine. Tai muşchiul în două, fără să le separi în bucăţi, şi netezeşti puţin cu ciocanul de şniţele. Presari busuioc mărunţit, rozmarin, rulezi carnea şi o legi cu aţă. Ungi carnea cu un sos preparat în prealabil din zeama de la o portocală cu apă şi usturoi proaspăt tocat. Adaugi rozmarinul tocat sau pisat în mojar, busuiocul, boiaua, uleiul, sarea şi piperul, după gust, şi laşi carnea la rece, acoperită, două ore.

O aşezi într-o tavă unsă cu unt, torni marinata, acoperi cu folie de aluminiu şi o introduci la cuptor pentru 40 de minute.  Înlături folia, torni coniacul şi mai laşi 30 de minute, ca să se rumenească. Serveşti friptura tăiată felii, decorată cu tije de rozmarin verde.

Friptură de vită la grătar

Friptură de porc cu ardei copţi

Friptură de vită cu cartofi

Loading...
Evaluează articolul