Printre alimentele bogate în flavonoizi, substanţe cu efect antioxindat, se numără şi merele, care previn inflamaţiile şi deteriorarea celulelor.

Substanţele antioxidante pe care ţi le conferă mărul reduc efectele radicalilor liberi cum ar fi afecţiuni la nivelul inimii, îmbătrânirea prematură a pielii şi apariţia ridurilor.

Pentru a combate acest lucru este bine să mănânci alimente bogate în flavonoizi care acţionează şi ca antioxidanţi, prevenind şi chiar reparând deteriorarea celulelor, dar şi inflamaţiile. Astfel că, vei reduce şansa de a te îmbolnăvi de Alzheimer, unele tipuri de cancer, boli cardiovasculare şi multe altele.

Cele 6 atuuri ale consumului de mere

Mărul conţine 6 flavonoizi extrem de folositori pentru sănătatea omului. Aceşti compuşi vegetali redau plantelor nuanţe vii şi intense: albastru, violet, verde smarald, galben, roşu şi portocaliu.

Cele 6 substanţe sunt: procianidina B2, kaempferolul, miricetina, epicatechina, quercetina şi acidul clorogenic.

Află ce beneficii pentru sănătate au merele pe clicksanatate.ro.

Loading...