Tocană de iepure

tocana ficat ceapa jpeg

Ingrediente:

4 pulpe de iepure

3 morcovi

1 ţelină mică

1 ceapă

4 căţei de usturoi

1 cană cu vin roşu

1 cană apă sau supă

5-6 linguri cu pastă de

roşii sau roşii proaspete

oregano

½ linguriţă cu nucşoară

3 foi de dafin

sare,  piper

1 legătură de pătrunjel

ulei

Mod de preparare:

Speli pulpele şi le ştergi cu un prosop. Cureţi şi speli legumele, le tai în bucăţi mai mari: ceapa peştişori, morcovii rondele, iar ţelina cuburi sau bastonaşe. Pulpele le prăjeşti câteva minute pe fiecare parte în câteva linguri cu ulei încins. După aceea le scoţi, iar în uleiul rămas căleşti ceapa şi legumele, apoi adaugi pasta de roşii, vinul, apa şi foile de dafin. Potriveşti de condimente. Fierbi la foc potrivit aproximativ o oră, după care adaugi usturoiul şi pătrunjelul tocate fin.

Serveşti cu un pahar de vin roşu.

Reţetă trimisă de cititoarea noastră Rodica Mihai, din judeţul Dolj. Vă mulţumim! Aşteptăm în continuare reţetele voastre la adresa retete@click.ro!