Aşa se fac cei mai gustoşi ficăţei cu ceapă caramelizată şi sos de vin şi usturoi

cliver 4 jpeg

Ştim cu toţii momentul acela când ai mânca ceva foarte bun, dar nu ai chef să petreci  2 ore în bucătărie, aşa că ajungi să mănânci un sandviş. Dacă ai, din întâmplare o pungă de ficăţei în congelator sau frigider, dar nu ai idee cum să îi prepari astfel încât să fie zemoşi  şi suculenţi, iată reţeta perfectă.

Ce ingrediente îţi trebuie:

500 g de ficat de pui

1 ceapă mare roşie

2 linguri de ulei

1 linguriţă de zahăr

80 ml de vin alb

Sare

Piper

Pătrunjel verde tocat

4 căţei de usturoi

Cum se prepară:

Pentru început, se spală bine ficăţeii şi se şterg cu hârtie absorbantă de bucătărie. Apoi, se încinge tigaia împreună cu uleiul şi se pun ficăţeii, având grijă să-i întorci mereu, ca să nu se prăjească prea tare şi să devină tari.

Într-o altă tigaie, cu o lingură de ulei încins, se pune ceapa cu puţină sare şi se căleşte pe foc mediu până se rumeneşte, apoi se pune zahărul. Se amestecă până ce mirosul devine dulceag şi culoarea aurie.

Se adaugă usturoiul peste ceapă şi apoi vinul şi se lasă pe foc până sosul e redus la jumătate.

Se adaugă peste ficat ceapa caramelizată sosul de vin din tigaie. Se amestecă bine şi  se asezonează totul cu sare şi piper după gust. Adaugă pătrunjel şi prânzul este gata!

Puteţi servi alături de un piure de cartofi şi o salată de rucola, sau alături de o salată coleslaw, răcoritoare.