Ardei umpluţi

ardei umpluti jpeg

Umpluţi sau adăugaţi în mâncăruri şi salate, cu carne de pui sau de porc, ardeii graşi dau un plus de culoare şi de savoare. Mai mult, îţi fac plinul de vitamine. Aşa că ai un motiv în plus să încerci reţeta noastră de ardei umpluţi delicioşi.

Ingrediente

12-16 ardei 1 ½ kg carne amestec tocată 1 păstârnac 3 cartofi 3 cepe 1 legătură pătrunjel 1 cană orez sare piper foi de dafin 3 roşii 10-20 g bulion făină

Mod de preparare

Cureţi ardeii şi îi speli. Pentru umplutură, amesteci orezul cu carnea tocată, păstârnacul ras, sare şi piper. Umpli ardeii cu această compoziţie şi-i aşezi într-o oală. Pentru ca umplutura să nu iasă în timpul fierberii, pui puţină făină pe fiecare ardei. Îi pui la fiert cu apă cât să-i acopere.

Mărunţeşti cepele şi le căleşti, iar cartofii îi tai bucăţi mari. După 30 de minute de fierbere, pui legumele în zeamă. Adaugi sare, piper, foi de dafin şi roşiile fără coajă, tăiate fâşii. Mai fierbi 30 de minute, iar spre final, adaugi bulionul. După stingerea focului, toci pătrunjelul şi-l pui peste ardei. La servire, decorezi după imaginaţie.

Foto: Profimedia