Află cine sunt câştigătorii celor 3 aparate de gătit Express Cooker!

tipa conc jpeg

Trei dintre cititoarele noastre au câştigat câte un aparat gătit Express Cooker! Iată reţetele lor rapide de vară! Mulţumim pentru idei Elena Angheluţa, Bizadea Camelia şi Daniela Urs.

image image

Tartă cu mure şi mascarpone, de la

image

Ingrediente

Pentru aluat

250 gr făină

125 gr unt

1 ou

50 gr zahăr pudră

1 lingură de lapte

Pentru cremă

250 g mascarpone

1 tabletă ciocolată

250 ml frişcă lichidă

50 gr zahăr pudră

1 zahăr vanilat şi un strop de esenţă de rom

250 g mure

 Preparare

Într-un bol vom adauga toate ingredientele şi vom frământa uşor cu degetele până se încorporează făina cu restul de ingrediente şi compoziţia devine nisipoasă. Dacă ţi se pare ca aluatul nu se leagă atunci adaugi şi lingura de lapte. Când e gata îl vom pune în folie şi îl dăm la frigider pentru 30 minute. Tava pentru tarta am uns-o cu puţin unt, pe masa de lucru presărăm puţina făină şi intindem uşor foaia când credem că e gata întinsă, sucim aluatul pe făcăleţ şi îl aşezăm frumuşel în taviţă. Vom elimina surplusul şi îl înţepăm cu furculiţa. Eu folosesc hârtie de copt pe care o decupez rotund şi o aşez peste aluat. Pun boabe de fasole care nu îi vor permite aluatului să crească. Dăm tava la cuptor pentru 20 minute,la foc mediu. Cu 5 minute înainte de a o scoate, vom da jos hartiuţa cu boabele de fasole pentru a se rumeni frumos. Pentru început, vom bate frişca cu zahărul vanilat. Ciocolata am facut-o bucatele şi am dat-o la cuptorul cu microunde, cu o lingură de lapte să se topească puţin. Când frişca e gata batută adaugă mascarponele şi ciocolata împreună cu un strop de esenţa de vanilie. Mixăm până se formează o cremă densă. Umplem tarta cu cremă, ornam cu murele şi dam la rece.

Creveţi cu usturoi şi legume înăbuşite, de la Bizadea Camelia

image

3 linguri ulei măsline

15 creveţi

sare, piper

2 căţei usturoi tocaţi mărunt

1 ceaşcă vin alb

1 lingură zeamă de lămâie

Pentru sos

1 ceapă

2 roşii

2 ardei grasi roşii

1 ardei gras verde

boia de ardei iute

mărar

sare, piper, cimbru

Preparare

În uleiul de măsline încins adăugam usturoiul tocat şi-l călim câteva secunde. Adaugăm creveţii pe care îi prajim la fel, câte un minut pe fiecare parte. Condimentăm, adaugăm vinul  după care mai lăsam 30 secunde, apoi luam tigaia de pe foc. Tocăm ceapa mărunt, ardeii şi rosiile decojite. Le inăbuşim un minut, în uleiul de la creveţi, după care presărăm sare şi boia. Adaugăm creveţii şi mai lăsăm  5 minute. Adaugăm puţin cimbru, mărar tocat, puţină zeamă de lămâie, sare şi piper, după gust. Ornam farfuria cu reducţie de otet balsamic (oţet balsamic+miere+sare).

Rulada cu spanac, de la Daniela Urs

image

 Ingrediente

450 g spanac

150 g caşcaval

1 ou

3 morcovi mari

200 g branză de orice fel, eu am pus telemea

150 g şunca feliată

mărar

sare

piper

50 g măsline

Spanacul se spală şi pune la fiert în apă cu sare, după care se strecoară bine şi se toacă. După ce se răceste, se va amesteca cu un ou bătut, se condimentează cu sare şi piper.

Se  pune într-o tavă hartie de copt, se aşeaza spanacul şi deasupra se presară caşcavalul. Se dă tava la cuptor până se topeşte caşcavalul, trebuie doar să prindă puţin culoare, după care se lasă la răcit.

Între timp se rad morcovii şi se pun într-o cratiţă pe foc până fierb, se scurg bine şi se lasă la răcit.

Se scoate din tava spanacul cu tot cu hârtia de copt. Deasupra se aşează feliile de şuncă, peste se întinde telemeaua rasă, apoi morcovul dat prin răzătoare şi fiert.

Se rulează, ajutandu-vă cu hârtia de copt, se trece pe o folie apoi se împachetează, întai în folie, apoi în staniol.

Se va lăsa căteva ore după care se va tăia felii.

Se servesc alături de măsline.