3 reţete de chec pentru masa de Crăciun

1 chec cu portocale jpg jpeg

Uşor de pregătit şi obţinut din doar câteva ingrediente, checul este un desert simplu, pe care copiii îl adoră şi poate fi prezent chiar şi pe masa de Sărbători. Aşadar, dacă nu ştii ce desert să pregăteşti îţi recomandăm să te inspiri din aceste reţete de chec pentru masa de Crăciun. Cu siguranţă îi vei da gata pe cei dragi.

Reţete de chec pentru masa de Crăciun - Chec cu ciocolată şi fulgi de migdale

Ingrediente necesare:

- 250 de grame de miere - 225 de grame de unt - 100 de grame de zahăr brun - trei ouă - 300 de grame de făină - 50 de grame de ciocolată de menaj - 100 de grame de fulgi de migdale

Mod de preparare:

Într-un vas, se pune untul tăiat bucăţi, zahărul şi mierea. Se pune vasul la foc mic, amestecând continuu până ce totul este lichid. Apoi, se măreşte focul şi se fierbe un minut. Se lasă să se răcească 20 de minute.

Se adaugă ouăle, unul câte unul, în fiertura cu miere, amestecând cu o lingură de lemn.

Se cerne făina separat şi apoi se adaugă treptat în compoziţia cu miere şi ouă, amestecând energic. Se adaugă ciocolata tăiată bucăţele mici şi fulgii de migdale.

Tava se tapetează cu hârtie de copt, se toarnă aluatul şi se coace 50 de minute. Se lasă să se răcească, înainte servire.

Reţete de chec pentru masa de Crăciun - chec cu portocale

Ingrediente necesare:

- două portocale

- trei ouă

- 150 de grame de zahăr pudră

- 170 de grame de făină

- 170 de grame de unt

- 40 ml de lichior de portocale

- sare

- unt şi făină pentru tavă

- zahăr pudră pentru servit

Mod de preparare:

Topeşte untul, iar apoi separă ouăle. Între timp bate albuşurile cu un praf de sare, dar şi gălbenuşurile cu un zahărul, până obţii o cremă albicioasă.

Peste crema cu gălbenuşuri adaugă untul topit, lichiorul de portocale, făina, sucul şi coaja rasă a celor două portocale.

Adaugă albuşurile spumă şi amestecă cu delicateţe. Toarnă în tava unsă şi tapetată cu făină, iar apoi lasă la cuptor timp de 10 minute la foc mare şi alte 30 la foc mediu, potrivit reţetepractice.ro.

reţetepractice.ro.

Aşteaptă să se răcorească în tavă, scoate-le şi presară din abundenţă cu zahăr pudră.

Reţete de chec pentru masa de Crăciun - chec împletit cu ciocolată

- 500 de grame de făină

- 250 ml de lapte

- patru linguri de zahăr

- trei linguri de unt

- o lingură de drojdie

- sare

- 400 de grame de ciocolată tartinabilă

Amestecă toate ingredientele uscate între ele (făină, sare, zahăr, drojdie), apoi adaugă untul moale, urmat de ou şi de lapte. Frământă aluatul obţinut pentru aproximativ 10 minute şi lasă-l să crească într-un castron acoperit pentru o oră.

Întinde alutul crescut pe un blat bine pudrat cu făină, după care aşază ciocolata tartinabilă pe toată suprafaţa foii, evitând marginile cu 1-2 cm.

Rulează aluatul cu grijă, după care taie-l în două jumătăţi, pe lungime şi împleteşte-le.

Aşază-le într-o tavă unsă cu unt şi lasă tava acoperită pentru 20 de minute. Unge checul cu oul bătut cu lapte şi dă checul la cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute sau până de rumeneşte bine.