Află ce-ţi prezic astrele în bucătărie

Horoscop culinar jpeg

Află ce îţi prezic astrele în bucătărie în perioada 16 septembrie -  19 octombrie şi cum poţi face faţă momentelor dificile!

Berbec (21.03 – 21.04)

Toamna nu este anotimpul tău preferat, dar te mobilizezi şi vezi ce poţi face în acest interval. Te bucuri de belşugul toamnei, savurezi din plin multe fructe şi legume de sezon şi dai o mână de ajutor la pregătirea conservelor pentru iarnă.

Taur (22.04 – 21.05)

Nu eşti musafir în bucătărie, ci regizor şi actor principal. În funcţie de buget, cumperi ingredientele necesare şi stai în bucătărie cât este necesar. Pregăteşti mâncărurile şi deserturile preferate atât de tine, cât şi de cei apropiaţi.

Gemeni (22.05 – 21.06)

De obicei, faci multe drumuri prin toată ţara şi ajungi pe la diverse târguri, hramuri de biserici sau pe la mănăstiri. Profiţi de ocazii şi mănânci pe gratis sau foarte ieftin. În plus, îţi umpli portbagajul cu lădiţe cu fructe şi legume, pe care le cumperi foarte avantajos.

Rac (22.06 – 22.07)

Conform obişnuinţelor tale bine cunoscute, te apuci, în această perioadă, să pregăteşti conserve pentru iarnă. Profiţi de diverse sărbători ale recoltei şi îţi faci provizii de pastramă de berbecuţ, must şi vin nou. În plus, cumperi şi vinete pentru zacuscă, murături, fructe pentru dulceţuri şi gemuri, apoi intri în bucătărie şi treci la treabă.

Leu (23.07 – 22.08)

În concediul sau vacanţa din lunile de vară ai văzut locuri minunate şi ai savurat mâncărurile şi băuturile locale. Întoarcerea la serviciu poate fi destul de dură; încerci să cauţi reţetele şi să găteşti acasă preparatele care ţi-au rămas la suflet, pentru a evoca măcar astfel ţările prin care ai trecut în sejururile tale.

Fecioară (23.08 – 21.09)

E posibil ca activitatea profesională să nu-ţi permit să stai prea mult timp în bucătărie. Prin urmare, faci vizite la hipermarket de câte ori ai nevoie şi cumperi de acolo dulceţuri, castraveţi muraţi, zacuscă, dar şi produse mai speciale de la raionul bio.

Balanţă (22.09 – 22.10)

Vrei să-ţi aniversezi ziua de naştere şi te gândeşti ce să prepari. Încerci să păstrezi un echilibru între preparatele tradiţionale, pentru conservatori, şi preparatele internaţionale pentru cei pretenţioşi.

Scorpion (23.10 – 21.11)

În această perioadă, ajungi cu siguranţă pe la târgurile de toamnă. Acolo nu ratezi ocazia de a te înfrupta din vinul nou (tulburel), din must şi din pastramă. În plus, cumperi şi struguri nobili pentru acasă, ca să-ţi pregăteşti propriul vin.

Săgetător (22.11 – 20.12)

Eşti genul de persoană care ştie să se bucure de viaţă şi o face din plin, inclusiv în materie de mâncare şi băutură. Totuşi, încerci să fii ponderat cu preparatele din carne şi cu vinul, din cauza problemelor de sănătate. Poţi încerca o cură cu struguri, pentru a-ţi purifica organismul.

Capricorn (21.12 – 19.01)

Munca, politica, treburile administrative îţi lasă puţin timp pentru gătit. Totuşi, în weekenduri îţi pui şorţul şi treci la treabă în bucătărie. Încerci să apreciezi exact ce ar trebui să găteşti, să faci o strategie de cumpărături, dar şi necesarul de conserve de iarnă.

Vărsător (20.01 – 18.02)

Ca să nu pierzi timp în bucătărie, mizezi pe semipreparate şi conserve din supermarket. Dacă găseşti reţete interesante pe internet sau în reviste, alegi meniurile cel mai uşor de preparat. Apoi te fotografiezi cu produsul finit şi trimiţi poza pe reţeaua de socializare,pentru a primi „like”.

Peşti (19.02 – 20.03)

Nu poţi rata ocazia de a gusta din must, din vinul nou şi din pastramă. Dacă la mustării şi crame nu găseşti licorile dorite, te mulţumeşti şi cu mici, cârnaţi şi bere. Cumperi, desigur, şi nişte fructe şi legume pentru consumul zilnic, dar şi pentru proviziile de iarnă.