Antonio şi Michael Passarelli, doi chefi fără egal în bucătăria TV! Când începe noul lor show de la TV Paprika

1 antonio si michael pssarelli in bucatarie 3 768x512 jpg jpeg

Celebrul chef italian Antonio Passarelli poate fi reîntâlnit pe TV Paprika în cea mai nouă producţie locală a postului, „Antonio şi Michael în bucatarie”, ce are premiera pe 15 octombrie, de la ora 21:30. În noua emisiune, jovialul Antonio – cu o experienţă de peste 40 de ani petrecuţi în bucătării profesioniste – îl are ca partener chiar pe fiul său, tânărul chef Michael Passarelli. Reţetele vechi, consacrate vor face „casă bună” cu cele noi, insolite, cum Antonio însuşi este întruchiparea conservatorismului, iar fiul său, Michael îşi bazează arta culinară pe principiul modern „fine dining”.

Antonio Passarelli se află în ţara noastră de aproape trei decenii, iar Michael, după şase ani petrecuţi în şcoli cu profil gastronomic şi restaurante din Belgia, Italia, Olanda şi Elveţia, descoperă acum specificul bucătăriei româneşti. Într-un interviu acordat presei locale, Michael a lăudat legumele din ţara noastră pentru diversitatea şi gustul lor.

Urmând calea tatălui său, după ani de călătorii, studii şi experienţă în Europa, Michel vine în România pentru a-şi fructifica cunoştinţele în noua emisiune a postului TV Paprika. Emisiunea lor este o dovadă vie a faptului că generaţiile diferite pot fi compatibile. Obiectivele principale urmărite în bucătărie sunt excelenţa, profesionalismul, precum şi diversitatea bucatelor, care pot fi inspirate din aceleaşi surse de amintiri, bazate pe o puternică relaţie tată-fiu.

Antonio Passarelli lucrează în bucătărie de la vârsta de 17 ani. Este de părere că „nimic nu trebuie lăsat la voia întâmplării şi studiul tehnicilor culinare este ceva esenţial în meseria de bucătar”. La începutul anilor 1990 deschidea un restaurant italian la Timişoara, apoi – pe parcursul anilor 2000 – alte noi locaţii de profil. În România este cunoscut pentru emisiunile culinare şi participarea ca jurat la diferite concursuri de gătit.

Simultan a colaborat cu restaurante din Europa şi America. Afirmă că de maximă importanţă în devenirea lui au fost colaborările cu chef Marco Zampiero şi chef Roberto Carcangiu. Gualtiero Marchesi, fondatorul bucătăriei italiene moderne, este modelul şi idolul său.