Aperitive cu prosciutto şi brânză ricotta, reţeta pas cu pas

Aperitivele nu trebuie să fie complicate, iar când timpul nu îţi permite să stai prea mult în bucătărie, încearcă o reţetă cu prosciutto şi brânză ricotta, perfectă pentru momentele în care ai invitaţi. Mai mult, acest sortiment se încadrează printre cele mai sănătoase tipuri de brânzeturi, având un conţinut scăzut de calorii.
De ce ai nevoie pentru a pregăti aperitive cu prosciutto şi brânză ricotta
200 g brânză ricotta
½ căţel de usturoi, pisat
1 lingură ulei de măsline
30 - 40 biscuiţi săraţi mici
80 g prosciutto
sare, după gust
piper, după gust
miere, după gust
pătrunjel, după gust
Cum pregăteşti aperitivele cu prosciutto şi brânză ricotta
Într-un bol, omogenizezi brânza cu usturoiul, uleiul de măsline, sare şi piper.

Tai fâşiile de prosciutto în triunghiuri mici, suficient cât să acopere biscuiţii. Îi ungi pe fiecare cu amestecul de brânză.

Rulezi bucăţile de prosciutto şi le aşezi peste biscuiţi. La final, torni o cantitate mică de miere peste ei.

Serveşti cu pătrunjel tocat, dacă doreşti.
Sursa http://www.seasonlycreations.com