Ardei umpluţi
Ardeiul, în special cel iute, este unul dintre cele mai potrivite remedii pentru hipertensiunea arterial. În plus, curăţă arterele şi contribuie la reducerea valorilor colesterolului rău şi a trigliceridelor
Ingrediente Ardei umpluţi
- 7-8 ardei
- 500 g carne de porc, tocată
- 100 g orez
- 1 ou
- 5-6 cepe
- 2 morcovi
- 1 lingură făină
- sare
- piper
- pătrunjel
- 4 linguri pastă de tomate
- ulei
- 1 kg roşii
Mod de preparare Ardei umpluţi
Tai capacele de la ardei şi scoţi seminţele. Toci cepele şi le căleşti în ulei până când devin uşor sticloase. Pui şi morcovii curăţaţi şi daţi prin răzătoarea mică. După 2-3 minute, adaugi orezul spălat şi mai laşi pe foc până se înmoaie puţin, amestecând constant.
Dai deoparte şi laşi să se răcească. Adaugi apoi carnea, oul, făina, pasta de tomate, sare, piper după gust şi pătrunjel tocat. Amesteci şi umpli ardeii cu această compoziţie.
Ai grijă să nu fie foarte plini, deoarece orezul se va umfla la fierbere şi ardeii pot crăpa. Descojeşti roşiile şi le pasezi. Pui sucul în oală, peste ardei, mai adaugi puţină apă, şi-i laşi să fiarbă la foc mic.
Poftă bună!