Ardei umpluţi
O porţie de ardei umpluţi, perfectă pentru masa de prânz.
Ingrediente: 12 ardei 700 g carne tocată (amestec porc şi vită) ½ pahar orez 2 cepe 1 ou 4 roşii 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 praz, numai partea albă 1 l supă de legume 2 linguri de bulion sare piper
Mod de preparare:
Pregăteşti ardeii. Îi speli, le tai cotoarele şi le scoţi seminţele, apoi îi pui cu gura în jos să se scurgă. Toci ceapa, prazul şi verdeaţa şi le pui peste carnea tocată. Adaugi oul, orezul şi amesteci compoziţia cu mâna. Potriveşti de sare şi piper. Umpli ardeii şi îi aşezi într-un vas mare unul lângă altul. Speli roşiile, le tai bucăţi şi pui pe gura fiecărui ardei. Torni supa de legume şi dai la cuptorul încins. Când sunt aproape fierţi, diluezi bulionul cu apă fierbinte şi torni peste ardei. Laşi până scade sosul şi opreşti focul.
Serveşti ardeii cu sosul format ori cu smântână sau iaurt.