Ardei umpluţi cu carne tocată

Câteva ingrediente apetisante, arome şi gusturi într-o combinaţie reuşită, toate într-un singur fel de mâncare: ardei umpluţi cu carne tocată.
Ardei umpluţi cu carne tocată - Ingrediente (1 tavă)
4 ardei mari 300 g carne tocată 200 g roşii 100 ml ulei 2 linguri de bulion 1 ceaşcă de orez 1 ou sare piper
Ardei umpluţi cu carne tocată - Mod de preparare
Amesteci orezul cu carnea şi oul, potriveşti gustul de sare şi piper. Tai capace ardeilor şi le pui deoparte. Cureţi şi speli ardeii. Pentru sos, scufunzi roşiile un minut în apă clocotită, şi apoi le cureţi de pieliţă. Tai roşiile cubuleţe.
Într-o cratiţă de mărime potrivită, pui uleiul, adaugi bulionul, apoi roşiile tocate, amestecând continuu până obţii un sos gros. Umpli ardeii cu amestecul de carne, le pui capacele şi îi aşezi într-un vas termorezistent cu roşiile, uleiul şi apă. Dai vasul la cuptor.
Ardei umpluţi cu carne de curcan
Ardei umpluţi cu carne de curcan