Ardei umpluţi cu carne tocată de porc
Să fie roşii, verzi sau galbeni? Ca mâncarea să iasă şi mai bună, şi mai aspectuoasă, îţi sugerăm să foloseşti ardei de toate culorile. Familia va fi impresionată de rezultat! La fel se va întâmpla şi în cazul acestor ardei umpluţi cu carne tocată de porc.
Ardei umpluţi cu carne tocată de porc - Ingrediente
8 ardei graşi toate culorile 600 g carne tocată 100 g orez 2 cepe 2 linguri ulei 2 linguri pastă de tomate 100 g caşcaval sare piper pătrunjel verde busuioc uscat
Ardei umpluţi cu carne tocată de porc - Mod de preparare
Speli ardeii, le tai capacele (dar le păstrezi), îi cureţi de seminţe şi îi pui la scurs. Într-o cratiţă pui uleiul la încins şi căleşti ceapa tocată mărunt, adaugi carnea tocată, orezul (spălat de mai multe ori) şi o cană cu apă. Laşi să fiarbă amestecul până când orezul s-a umflat (dacă mai este nevoie, mai pui apă caldă), adaugi pasta de tomate, sare,
piper, busuiocul şi mai laşi pe foc 5 minute. Iei compoziţia de pe foc şi o laşi acoperită 15 minute, după care pui pătrunjelul tocat.Ardeii îi umpli cu compoziţie, le pui căpăcele-
le, îi pui într-un vas termorezistent uns cu ulei şi îi bagi la cuptor pentru 15 minute, să se înmoaie un pic (ardeii vor rămâne mai crocanţi). Ardeii umpluţi cu carne tocată de porc, se servesc calzi, cu caşcaval ras deasupra.