Aripioare de pui picante, preparate la cuptor
Prepară chiar în această seară aripioarele de pui picante şi vei avea o cină savuroasă şi gata în cel mai scurt timp.
De ce ai nevoie pentru aripioare picante
12 aripioare de pui
60 ml ketchup picant
1 lingură ulei
2-3 căţei de usturoi
1 linguriţă boia de ardei afumată
chimen
piper
sare
Cum se prepară aripioarele
Speli aripioarele de pui cu apă rece, apoi le ştergi cu prosop de hârtie. Verifici să nu mai aibă puf sau pene pe ele. Amesteci ketchupul cu uleiul, căţeii de usturoi pisaţi, boiaua de ardei, chimen, sare şi piper, după gust. Ungi aripioarele de pui cu acest sos, având grijă ca sosul să fie întins uniform. Dai drumul la cuptor, apoi aşezi aripioarele pe grătarul de la cuptor, uns în prealabil cu ulei, şi le ţii până când pătrund. Le serveşti cu ce garnitură doreşti.