Baba albă

baba alba foto claudiu onofrei jpeg

Bucătăria Moldovei este un adevărat univers gastronomic, fiind recunoscut faptul că este una dintre cele mai gustoase. Daniel-Bertoni Albert a cules mai multe reţete din această zonă şi vă recomandă să le preparaţi pentru cei dragi.

Ingrediente:

1 l lapte

400 g paste

8 ouă

300 g zahăr

200 g stafide

sucul şi coaja de la 1 portocală

1 esenţă vanilie

100 g unt

½ linguriţă sare

Mod de preparare:

Hidratezi stafidele în sucul de portocală. Fierbi pastele în lapte, apoi le strecori. Baţi ouăle cu sarea, zahărul, vanilia şi cu coaja rasă de protocală, apoi încorporezi pastele şi stafidele.

Ungi cu unt o tavă sau un vas ceramic, răstorni compoziţia, o netezeşti şi o dai la cuptorul încins 40-45 de minute, la 180 °C.

FOTO: Claudiu Onofrei



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg