Biscuiţi cu ciocolată şi banane

biscuiti cu ciocolata si banane jpeg

N-am mai pregătit de mult imp această reţetă de biscuiţi cu ciocolată şi banane. Erau răsfăţul pentru unii dintre prietenii mei care îmi treceau pragul casei. Şi pentru că mi-au reproşat de curând că nu i-am mai răsfăţat demult, am decis să pregătesc aceşti biscuiţi cu ciocolată şi banane pe care îi voi însoţi cu o ceaşcă de cafea ori de ceai.

Biscuiţi cu ciocolată şi banane - Ingrediente (1 tavă)

125 g unt 250 g zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 2 ouă 100 g ciocolată neagră 250 g fãină 1 linguriţă rasă praf de copt 1 praf sare 3 banane

Biscuiţi cu ciocolată şi banane - Mod de preparare

Rupi ciocolata şi o topeşti pe baie de aburi, apoi o laşi la răcit. Mixezi untul ţinut la temperatura camerei cu zahărul, zahărul vanilat şi adaugi ouăle, amestecând. Combini făina cu praful de copt şi sarea, o adaugi în compoziţie împreună cu ciocolata topită şi frămânţi până când obţii un aluat.

Împarţi aluatul în mai multe biluţe pe care le aplatizezi cu mâna şi le aşezi într-o tavă în care ai întins hârtie de copt. Cureţi bananele, le tai felii, le pui deasupra aluatului şi dai tava la cuptor aproximativ 15 minute. Dacă-ţi plac biscuiţii crocanţi, mai laşi tava în cuptor, cu focul stins, încă 5 minute.