Biscuiţi vienezi cu unt şi ciocolată

Fragezi, dulci şi cu o aromă subtilă de unt, aceşti biscuiţi vienezi sunt perfecţi alături de o ceaşcă de ciocolată caldă.
De ce ai nevoie pentru biscuiţi vienezi cu unt şi ciocolată
100 g unt, la temperatura camerei
40 g zahăr pudră
1 linguriţă esenţă de vanilie
100 g făină
1 lingură amidon
50 g praf de copt
3 linguri lapte
40 g ciocolată cu lapte
40 g ciocolată amăruie
Cum se prepară biscuiţii vienezi cu unt şi ciocolată
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Cerni făina şi o amesteci cu praful de copt şi amidonul.
Mixezi untul cu zahărul până când capătă o consistenţă cremoasă. Adaugi esenţa de vanilie şi mai amesteci un minut. Încorporezi făina şi amesteci până obţii o compoziţie ca o pastă mai groasă.
Pui compoziţia în poş şi formezi biscuiţii direct în tavă, lăsând spaţii între ei. Dai tava la cuptor până când se rumenesc uşor biscuiţii. Îi laşi să se răcească.
Rupi ciocolata bucăţi şi o topeşti pe baie de aburi. Înmoi capetele biscuiţilor în ciocolată şi-i aşezi pe hârtie de copt.