Black Friday pentru gospodine (P)

shopping woman black friday advertising 72147502275 jpeg

Weekend-ul acesta nimeni nu vorbeşte despre altceva în afară de Black Friday, dar câţi cunosc, într-adevăr, rădăcinile acestui festival al reducerilor?

Prima oară, termenul a fost identificat în presa scrisă în Philadephia, un oraş din Pensilvannya Statelor Unite. Aşadar, conceptul a trebuit să străbată întregul Ocean Atlantic şi toată Europa de Vest pentru ca, în 2011, să ajungă în spaţiul carpato-danubian. Black Friday reprezintă vinerea de după Ziua Recunoştintei şi tot ea este cea care dă startul sezonului cumpărăturilor de Crăciun, de aici si prima explicaţie a originii cuvântului. Se spune că poliţiştii erau atat de copleşiţi de mulţimea de oameni care vuia pe străzile oraşelor în căutare de reduceri, încât au atribuit culoarea neagră acestei zilei deloc uşoare.

Cea de-a doua poveste susţine ca vanzătorii americani ai secolului XIX obişnuiau sa îşi diferenţieze zilele profitabile de cele în care ieşeau în minus cu culoarea neagră, respectiv roşie. Se spune că, începând cu această zi, registrele lor de activitate erau pline de cerneală neagră, iar unii dintre ei, deşi folosiseră doar culoarea roşie până atunci, tot îşi recuperau câştigurile în urma freneziei din această perioadă.

Cu excepţia faptului ca registrele de activitate ale comercianţilor nu mai folosesc cerneală, probabil că nici în România zilelor noastre lucrurile nu stau prea diferit. Pentru a-ţi veni în ajutor în învălmăseala de oferte care te asaltează, ţi-am pregătit o lista de 10 recomandări de magazine online cu reduceri care mai de care.

vase yena la Scotianul.ro

ustensile de bucătărie

supraveghere video

propolis

Depochic

produse cosmetice ieftine

mobilă copii

pantofi sport

anvelope ieftine

Helen Boutique