Bolognese vegetariene

bolognese jpeg

Aceasta este varianta vegetariană a clasicei reţete de Bolognese cu carne. Chiar şi „carnivorii“ din familie o vor iubi. E un execelent mod de a introduce legumele în meniu.

Ingrediente

2 linguri ulei măsline 1 ceapă tocată 1 morcov, tocat 1 tulpină de ţelină, tocată 3 căţei usturoi, pisaţi 500 g ciuperci tocate 1 linguriţă oregano 1 foaie dafin 1 lingură bulion jumătate cană vin roşu 400 g suc de roşii 300 g roşii zdrobite 1 linguriţă zahăr sare piper Mod de preparare

Încinge uleiul la flacără medie într-o cratiţă mare. Adaugă ceapa şi sotează până când începe să se mai înmoaie. Pune morcovii şi ţelina şi lasă la sotat alte 3 minute.

Adaugă usturoiul şi mai lasă 1 minut. Apoi, pune ciupercile pe care le laşi pe foc încă 5 minute. Presară oregano, pune foaia de dafin, sosul de roşii, bulionul şi vinul şi permite-i compoziţiei să se reducă la jumătate.

Încorporează roşiile, zahărul, sarea şi piperul. Fierbe sosul, apoi dă focul mai încet. Lasă-l să bolborosească 10 minute. Asezonează cu sare şi piper după gust. Serveşti cu pastele tale preferate.

Poţi păstra sosul în frigider timp de 2 zile într-un vas închis ermetic, sau 60 de zile în congelator.

sursa: thesuburbansoapbox.com



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg