Borş de fasole cu urzici
Pentru că prin pieţe au apărut delicioasele urzici, noi îţi spunem cum să pregăteşti cel mai bun borş de fasole cu urzici.
De ce ai nevoie pentru borş de fasole cu urzici
400 g fasole albă
1 ceapă
1 morcov
1 păstârnac
½ ţelină
2 mâini urzici
1 ardei
3 linguri pastă de tomate
400 ml borş
sare
pătrunjel
leuştean
Cum se prepară borş de fasole cu urzici
Speli fasolea şi o laşi la înmuiat peste noapte. A doua zi o pui la fiert, iar după ce a dat un clocot, schimbi apa şi o pui înapoi în oală cu apă şi sare. O laşi să fiarbă, până ce este aproape gata, după care adaugi zarzavatul tocat. Laşi să fiarbă 15-20 de minute, adaugi borşul fierbinte, urzicile spălate şi tocate şi pasta de tomate. Adaugi sare după gust.
Înainte să stingi focul, presari verdeaţa tocată şi pui capacul.