Borş de legume cu perişoare

bors de legume cu perisoare jpeg

Pentru această reţetă poţi prepara perişoare din orice fel de carne, fie de pui, curcam ori un amestec de vită cu porc. Aşa că, indiferent de tipul de carne pe care îl alegi, te poftim la o farfurie fierbinte de borş de legume cu perişoare.

Borş de legume cu perişoare - Ingrediente

500 g carne tocată (curcan, pui sau amestec vită cu porc) 2 linguri ulei 1 morcov mare 1 ceapă 1 rădăcină de pătrunjel 1 păstârnac 1 lingură orez 1 felie de pâine (miezul) 1 ou 100 ml suc de roşii 1 l borş de casă pătrunjel verde leuştean verde sare piper

Borş de legume cu perişoare - Mod de preparare

Se amestecă carnea cu ceapa tocată mărunt, ½ morcov trecut pe răzătoarea mică, miezul de pâine înmuiat în apă şi stors, oul, orezul spălat şi scurs, pătrunjel verde tocat fin, sare şi piper, după gust. Din compoziţia obţinută se modelează perişoare mici. Se trec zarzavaturile pe răzătoare sau se toacă mărunt, se călesc uşor cu două linguri de ulei până se înmoaie, se adaugă 2 l de apă caldă şi se lasă să fiarbă până sunt bine pătrunse. Se adaugă perişoarele, se potriveşte gustul de sare şi piper şi se lasă să fiarbă circa 20 de minute, până când perişoarele cad la fundul oalei. Se adaugă sucul de roşii, borşul fiert şi spumuit separat şi se lasă să dea în câteva clocote. Se stinge focul, se adaugă leuşteanul tocat mărunt, se acoperă cu capac şi se lasă să se aromatizeze 5 minute, înainte de a fi servit.