Borş de mânzat cu castraveţi muraţi (Rasolnik)

Rasolnik StockFood 00143098 jpeg

O cultură vastă, străveche şi o gastronomie pe măsură ne-au îndemnat să aflăm câteva din secretele şi tentaţiile culinare ale Rusiei. Te invităm şi pe tine să le descoperi.

Ingrediente

1 kg carne de mânzat 3 cepe albe 3 cartofi 2 morcovi 1 lingură orez 2 roşii 5 castraveţi muraţi în saramură 1 lingură pastă de roşii 1 foaie de dafin pătrunjel verde mărar verde sare piper

Pentru garnisit

smântână

mărar verde

Mod de preparare

Speli carnea, o pui într-o oală, o acoperi cu apă rece şi o laşi la fiert. Cureţi cu grijă spuma formată, adaugi foaia de dafin, o ceapă tăiată mărunt şi o roşie tăiată cubuleţe. Laşi totul să fiarbă, la foc mic, până când se pătrunde bine carnea.

Scoţi carnea, adaugi în supă cartofii tăiaţi cuburi, orezul şi după 10 minute de fiert adaugi o ceapă călită separat cu morcovii tăiaţi cubuleţe şi puţină pastă de roşii, iar după încă 6-8

minute adaugi roşia curăţată de pieliţă, tăiată mărunt şi castraveţii tăiaţi cubuleţe.

Reintroduci carnea după ce o tai cubuleţe, adaugi verdeaţă tocată, sare şi piper, după gust, şi laşi să mai dea câteva clocote. Opreşti focul, laşi borşul câteva minute, apoi îl serveşti

cu smântână şi mărar.

sursa foto: StockFood



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg