Borş de peşte

bors de peste jpeg

Ştiai că peştele gras (somonul, macroul, heringul) este bogat în acizi graşi Omega 3? De aceea, ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, îmbunătăţeşte memoria şi ajută la menţinerea trigliceridelor în limite normale.

Ingrediente

1 kg peşte 1 cap crap 1 legătură ceapă verde 1 ţelină 1-2 ardei iuţi 2 morcovi 1 ardei 1 păstârnac 500 g roşii 50 ml ulei 750 ml borş 1 legătură leuştean 1,5 l apă sare

Mod de preparare

Cureţi şi speli ceapa, ardeiul, morcovii şi albitura. Le toci şi le pui la fiert în apă rece cu sare şi ulei, împreună cu capul de crap.

Cureţi peştele, îl speli şi îl tai bucăţi. Speli roşiile şi le elimini pieliţele după ce le opăreşti în apă clocotită. Le dai prin răzătoarea mare sau le tai bucăţi, apoi le torni în zeama în care fierb celelalte ingrediente. Scoţi capul de crap, adaugi bucăţile de peşte şi le laşi 15-20 de minute, apoi torni borşul fiert separat.

Serveşti cu felii de ceapă verde şi de ardei iute şi cu leuştean tăiat.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg