Borş de peşte
Pregăteşte cel mai bun borş de peşte pentru a-ţi bucura familia în acest sfârşit de săptămână capricios din punct de vedere al vremii.
Ingrediente pentru borş de peşte
1 kg peşte 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 rădăcină de păstârnac ½ bulb de ţelină 1 ceapă 2 linguri ulei 1 l borş de casă 3-4 roşii în bulion leuştean verde sare
Mod de preparare pentru borş de peşte
Se curăţă peştele de solzi şi intestine, se spală, se porţionează, se presară cu sare şi se lasă să stea 15-20 de minute la rece. Se curăţă, se spală zarzavaturile, se taie după
dorinţă şi se călesc două-trei minute cu ulei şi cu două linguri cu apă. Când încep să se înmoaie, se adaugă roşiile tăiate felii şi bulionul în care au fost conservate, sare, după
gust, 500 ml apă şi se lasă să fiarbă 10 minute la foc potrivit.
Se adaugă peştele şi se lasă să mai fiarbă 10 minute. Se acreşte după gust cu borşul fiert separat, se adaugă apă dacă a scăzut prea mult şi după unu-două clocote se ia oala de pe foc. Se adaugă leuşteanul, se pune capacul şi se lasă borşul de peşte 10 minute să se aromatizeze înainte de a fi servit.