Borş de pui

ciorba pui bors acra orez jpeg

Indiferent de ce fel de borş foloseşti, la plic sau lichid, gustul acestei ciorbe este inconfundabil.

Ingrediente

500 g carne de pui 1 morcov mare 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină mică 2 cepe 2 cartofi 1 ardei gras lingură orez 2 gălbenuşuri 200 ml smântână 1 plic borş sau 500 ml borş sare piper pătrunjel verde

Mod de preparare

Carnea se pune la fiert în apă cu sare. Când clocoteşte, se spumează, se adaugă zarzavatul şi ceapa tocate mai mari sau după dorinţă. Se lasă să fiarbă la foc mic până când legumele şi carnea sunt aproape fierte şi se adaugă cartofii tăiaţi cuburi.

Se pune orezul spălat bine şi se fierbe 10-15 minute. Se mai adaugă 2 l de apă, se sărează după gust, se pune borş dizolvat sau cel lichid în puţină apă şi se mai lasă să dea în câteva clocote. Se ia oala de pe foc şi se drege cu smântâna bătută cu gălbenuşurile. Se aromatizează cu pătrunjel verde.

sursa foto: ImageFood



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg