Borş de varză nouă

bors varza noua jpeg

Am terminat varza murată din butoaie şi ne-ma gândit să dăm iama în cea nouă d pe tarabe. Aşa că am preparat cel mai bun borş de varză nouă, un borş cu bulion şi leuştena şi cu tot ce-i trebuie pentru a avea un gust absolut senzaţional.

Borş de varză nouă - Ingrediente

1 varză nouă de mărime medie 1 ardei gras 1 morcov 1 linguriţă bulion piper boabe, după gust 3 fire de leuştean 2 linguri de ulei sare 1 l de borş

Borş de varză nouă - Mod de preparare

Se curăţă varza de cotor şi învelişul exterior şi se taie fideluţă. Se presară cu sare şi se frământă un pic. Se lasă 10 minute. Se curăţă morcovul şi se dă pe răzătoare, iar ardeiul se curăţă de seminţe şi cotor şi se taie fâşii. În oala în care va fierbe ciorba se pune uleiul la încins şi se călesc morcovii şi ardeiul. După ce s-au înmuiat, se adaugă varza presată de zeamă. Se călesc împreună 2-3 minute şi se toarnă apă cât să acopere ingredientele. Se lasă să fiarbă 40 de minute. După ce a fiert varza se adaugă bulionul. Se fierbe borşul separat şi se acreşte după gust. Se pun şi boabele de piper şi se mai lasă să fiarbă un clocot. Se stinge focul, se pune leuşteanul tocat şi se lasă aşa 5 minute înainte de a fi servită. După gust, la masă se poate adăuga smântână peste borşul de varză nouă..