Brioşe cu ciocolată
Un desert aspectuos, gustos şi nu e nici greu de făcut!
De ce ai nevoie ca să prepari brioşe cu ciocolată:
120 g unt 3 ouă 160 g făină 160 g zahăr 1 ½ linguriţă praf de copt 240 g fulgi de ciocolată 180 g cacao 1 praf sare 90 ml lapte Pentru decor: 300 g zahăr pudră 2 linguri zeamă de lămâie 150 g ciocolată topită apă
Cum prepari brioşe cu ciocolată:
Baţi untul cu zahărul până obţii o spumă. Adaugi ouăle şi continui să mixezi. Separat, amesteci făina, pudra de cacao, praful de copt, sarea şi fulgii de ciocolată. Combini ingredientele solide cu cele lichide. La final, torni laptele şi amesteci. Pui aluatul în 18 forme de brioşe pe care le dai la cuptorul preîncălzit, la 175 °C, 20 de minute. Pentru decor, amesteci zahărul pudră cu zeama de lămâie. Torni apă, puţin câte puţin, amestecând cu un tel, până obţii o compoziţie cremoasă şi densă. Întinzi glazura peste brioşele răcite şi le decorezi cu ciocolata topită.