Brioşe cu ciocolată şi smântână dulce

briose cu ciocolata si smantana dulce jpeg

Astăzi vă prezentăm o reţetă care va face deliciul oricărei mese.

Ingrediente:

3 sferturi de cană de pudră de cacao 3 sferturi de cană de apă fierbinte 3 căni de făină o linguriţă de bicarbonat o linguriţă de praf de copt o linguriţă şi un sfert de sare o bucată de unt nesărat 2 căni şi un sfert de zahăr 4 ouă 2 linguriţe de esenţă de vanilie o cană de smântână cremă de ciocolată beţişoare de ciocolată pentru decor

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 220 de grade Celsius. Folosiţi forme pentru brioşe şi acoperiţi-le cu hârtie pentru copt. Amestecaţi apa caldă cu pudra de cacao, până obţineţi o compoziţie cremoasă. Într-un alt recipient, amestecaţi făina, bicarbonatul, praful de copt şi sarea.

Topiţi untul şi zahărul într-o crăticioară pusă pe foc mediu. Amestecaţi din când în când. Luaţi-o de pe foc şi turnaţi amestecul într-un castron. Amestecaţi bine cu ajutorul unui mixer, timp de 4-5 minute. Adăugaţi pe rând ouăle, esenţa de vanilie, apoi compoziţia cu cacao şi cea cu făină. La sfârşit, turnaţi smântâna.

Se toarnă apoi compoziţia în formele pentru brioşe şi se lasă la cuptor 25 de minute. Se ung cu cremă de ciocolată şi se decorează cu beţişoare de ciocolată.

Sursa: marthastewart.com