Brioşe cu interior moale şi sos de cireşe FOTO

briose cu interior moale si sos de cirese jpeg

Ştiai că ciocolata provine din boabele de cacao ce cresc în copacul cu acelaşi nume? Această specie de copac se întâlneşte în Mexic, sudul şi centrul Americii. Cuvântul „ciocolată“ îl are la origini pe cel aztec, care înseamnă „apă amară“. Pregăteşte pentru toţi cei dragi aceste brioşe cu interior moale şi sos de cireşe.

Brioşe cu interior moale şi sos de cireşe - Ingrediente (4 porţii)

6 ouă 200 g zahăr 50 g făină 200 g unt 200 g ciocolată amăruie

1 cană cireşe bine coapte

4 linguri zahăr

1 lingură zeamă lămâie

1 lingură amidon

100 ml lapte

Brioşe cu interior moale şi sos de cireşe - Mod de preparare

Speli cireşele, le scoţi sâmburii, le tai jumătăţi şi le presari cu zahăr. Topeşti pe baie de aburi untul şi ciocolata ruptă bucăţele. Freci spumă ouăle cu zahărul, adaugi treptat făina şi amesteci energic până se omogenizează. Torni treptat ciocolata topită fierbinte, amestecând.

image

Pui compoziţia în patru forme mai mici (sau în una mare), le aşezi într-o tavă şi coci în cuptorul încins la 210 grade Celsius aproape 10 minute.

image

Între timp, poţi face sosul de cireşe. Într-o tigaie potrivită, pui la fiert cireşele împreună cu sosul pe care l-au lăsat şi cu laptele. Amesteci într-un bol mic zahărul şi amidonul de porumb. Torni peste cireşe, împreună cu zeama de lămâie.

image

Dai focul mai mic şi laşi să fiarbă, amestecând până când sosul se îngroaşă. Dai la o parte de pe foc. Laşi să se răcorească prăjiturile şi, când încep să crape deasupra, le scoţi din forme. Le serveşti călduţe cu sos de cireşe.

image

Brioşe cu lămâie

Brioşe cu lămâie

Brioşe cu zmeură

Brioşe cu zmeură

Brioşe cu ciocolată

Brioşe cu ciocolată