Brioşe cu legume

briose cu legume jpeg

Când spunem brioşe ne gândim imediat la ceva ciocolată sau vanlie. dar nu e aşa. La fel de bune pot fi brioşele sărate, cum sunt aceste brioşe cu legume.

Ingrediente pentru brioşe cu legume

300 g broccoli 2 ardei kapia 100 g boabe de porumb dulce (conservat) 200 g mazăre 2-3 fire ceapă verde 2 linguri făină 3 ouă 2 linguri smântână 2 linguri ulei sare piper

Mod de preparare pentru brioşe cu legume

Broccoli se desface bucheţele şi împreună cu mazărea se fierb 10 minute în apă clocotită cu un praf de sare, apoi se scurg de apă. După răcire, ­broccoli se taie ­bucăţele mici.

Se amestecă, într‑un castron mare, broccoli, mazărea, ardeii tăiaţi cubuleţe mici, ceapa tăiată mărunt şi boabele de porumb scurse de zeamă.

Separat, într-un alt castron, se amestecă gălbenuşurile cu smântâna, făina şi cele două linguri de ulei. Se condimentează, după gust, cu sare şi piper, apoi se amestecă cu legumele. La sfârşit se încorporează delicat albuşurile bătute spumă tare. Se repartizează compoziţia în formele de brioşe unse şi tapetate şi se introduc în cuptorul preîncălzit pentru circa 25-30 de minute. Brioşele cu legume se scot din forme după răcire.