Brioşe cu morcovi şi ananas

Ananasul se numără printre cele mai aşteptate fructe exotice ale iernii. Zemos şi aromat, el va da un gust aparte acestor brioşe cu morcovi.
De ce ai nevoie pentru brioşecu morcovi şi ananaşi
200 g făină
100 ml ulei
2 ouă
1 linguriţă esenţă de vanilie
300 g făină
1 linguriţă praf de copt
1 linguriţă scorţişoară
1 praf de sare
200 g morcovi raşi
150 g dovlecei raşi
100 g ananas zdrobit şi scurs
200 g afine, bine scurse
Cum se prepară brioşele cu morcovi şi ananas
Dai drumul la cuptor şi tapetezi formele de brioşe. Mixezi zahărul, uleiul, ouăle şi vanilia până când se omogenizează.
Încorporezi făina, praful de copt, scorţişoara şi sarea. Omogenizezi, iar, la final, compoziţia trebuie să fie puţin mai tare. Încorporezi morcovii, dovleceii, ananasul şi afinele.
Pui compoziţie în formele de brioşe cât să le acoperi pe trei sferturi. Le dai la cuptor până când trec testul scobitorii. Le laşi să se răcească 10 minute, apoi le scoţi din tavă.