Brioşe cu portocale

shutterstock 20060719 jpeg

Brioşele pot fi preparate cu fel de fel de umpluturi şi în diverse combinaţii. Propunerea noastră de azi sunt cele din mălai, cu portocale.

Ingrediente

250 g făină de grâu 150 g mălai 200 g unt 200 g zahăr 3 ouă 200 ml lapte dulce 1 portocală 2 pliculeţe zahăr vanilat 1 praf de copt

Mod de preparare

Se topeşte untul, se adaugă zahărul şi se amestecă pe foc până se topeşte, apoi se ia deoparte şi se lasă la răcit.

Separat, se mixează ouăle cu zahărul vanilat până îşi dublează volumul. Se adaugă untul, laptele în care s-a dizolvat praful de copt, coaja rasă şi zeama de portocală. La sfârşit, se adaugă făina şi mălaiul proaspăt cernut.

După ce se mixează bine, se toarnă compoziţia în forme de brioşe unse cu unt şi se coc aproximativ 35-40 de minute, la foc potrivit.

sursa foto: Shutterstock



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg