Brioşe de orez cu legume

briose orez jpeg

Orezul poate deveni un deliciu în orice fel de mâncare, dacă ai imaginaţie şi ştii cu ce condimente şi alimente să-l combini. Sperăm să-ţi placă propunerea noastră de brioşe.

Dificultate mică Preparare 75' Pentru 4 porţii

Ingrediente

150 g orez cu bobul lung

1 lingură ulei de măsline

1 morcov

2 linguri mazăre

1 cartof

1 dovlecel

150 g şuncă tăiată cubuleţe (opţional)

4 linguri smântână

5 ouă

150 g caşcaval ras

1 lingură făină

1 praf de copt

1 lingură pătrunjel verde

sare

piper

Mod de preparare

Speli orezul în mai multe ape, apoi îl fierbi în apă cu sare 10 minute, îl strecori şi îl laşi acoperit circa 10 minute să se umfle.

Separat, căleşti uşor în ulei încins legumele tocate cubuleţe mici până încep să se înmoaie. Le condimentezi cu sare şi piper, după gust, apoi le dai deoparte şi le laşi la răcit.

Amesteci legumele cu orezul, şunca (opţional), ouăle bătute cu smântână, sare, piper, după gust, pătrunjel tocat mărunt, iar la sfârşit adaugi făina cernută cu praful de copt.

Torni compoziţia obţinută în formele de brioşe tapetate cu folie specială de copt. Presari deasupra caşcaval ras şi le introduci în cuptorul preîncălzit, pentru circa 35-40 de minute. Le serveşti calde sau reci.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg