Brioşe pufoase cu vanilie

Briose jpeg

Brioşele sunt cele mai simple prăjituri. Sunt dulci, se prepară uşor si sunt pe placut tuturor. Încearcă şi ti aceste brioşe pufoase cu vanilie şi spune-ne cum ţi-au ieşit.

Ingrediente:

400 g făină 250 g zahăr 2 linguri esenţă de vanilie 1 lingură zeamă de lămâie 6 linguri ulei 250 ml apă 1 plic praf de copt Un praf de sare

Mod de preparare:

Cerni făina de două ori şi o amesteci cu praful de copt şi sarea. Într-un vas separat pui apa, zeama de lămâie, uleiul, zahărul şi esenţa de vanilie şi amesteci până se dizolvă zahărul.  Adaugi fâina în ploaie şi amesteci uşor pentru a nu se forma cocoloaşe. La sfârşit compoziţia de brioşe trebuie să aibă consistenţa unei smântâni groase.

Dai drumul la cuptor să se încălzească. Ungi formele de brioşe cu un strop de ulei şi pui în ele hârtia. Torni compoziţia de briose pufoase cu vanilie în forme doar până la jumătate, pentru că brioşele au nevoie de loc ca să crească. Bagi tava la cuptor pentru 25-30 de minute, timp în care nu deschizi uşa. Dacă nu sunt arămii, mai poţi lăsa aceste brioşe pufoase cu vanilie încă 10 minute.

brioşe pufoase

Briose cu legume

Briose cu legume

Briose de ciocolata cu afine

Briose de ciocolata cu afine

Prajitura pufoasa cu gem

Prajitura pufoasa cu gem