Bruschete cu măsline şi smochine

Pentru un aperitiv delicios şi puţin pretenţios, prepară aceste bruschete cu măsline şi smochine. Reţeta este cât se poate de simplă!
De ce ai nevoie pentru bruschete
200 g smochine uscate
100 ml apă
1 lingură ulei de măsline
2 linguriţe oţet balsamic
cimbru
piper
150 g măsline kalamata
2 căţei de usturoi
sare
2 bachete
150 g cremă de brânză de capră
nuci, opţional
Cum se prepară bruschetele
Combini smochinele cu apa, le aşezi pe foc şi le laşi să clocotească până când se înmoaie, iar apa a scăzut. Dai deoparte.
Amesteci smochinele cu uleiul, oţetul, cimbrul, sarea, piperul, usturoiul şi măslinele fără sâmburi. Pasezi şi dai la frigider cel puţin 4 ore.
Dai drumul la cuptor. Feliezi baghetele şi prăjeşti feliile. Ungi cu brânză feliile, aşezi crema de smochine şi măsline şi presari, dacă vrei, nuci mărunţite.