Bruschete cu vinete. Reţetă de sezon

Ne-am obişnuit cu gustul bruschetelor cu roşii, usturoi şi busuioc. Dar ce aţi zice de o reţetă de sezon, mai inedită, de bruscehte cu vinete. Încercaţi-o şi vă veţi bucura de un gust desăvârşit.
Bruschete cu vinete. Reţetă de sezon - Ingrediente
6 felii de pâine integrală 2 dovlecei 2 vinete potrivite oregano ulei extravirgin de măsline 4 roşii 5 căţei de usturoi 100 g parmezan ulei de floarea-soarelui, pentru prăjit sare
Bruschete cu vinete. Reţetă de sezon - Mod de preparare
Cureţi, speli vinetele şi dovleceii, apoi le tai rondele. Speli şi roşiile, le scoţi cotoarele şi le tai cubuleţe. Cureţi usturoiul şi-l toci.
Încingi ulei într-o tigaie şi prăjeşti rondelele de vinete şi de dovlecei. Le scoţi pe o farfurie. Tot aici căleşti (nu mai mult de un minut), pe rând, roşiile şi feliuţele de usturoi. Le scurgi de ulei şi le scoţi în castronele separate.
Ungi feliile de pâine cu ulei de măsline, le freci cu usturoi şi le presari cu oregano. Aşezi rondelele de dovlecei şi de vinete şi asezonezi cu sare. Pui deasupra usturoiul şi roşiile călite.
Presari parmezanul şi pui bruschetele pe o tavă termorezistentă. Le introduci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, circa 8 minute. Scoţi bruschetele după ce parmezanul s-a rumenit, le pui pe farfurii şi le serveşti imediat.
Bruschete cu ciuperci şi usturoi