Budincă cu pâine şi ciocolată

Atunci când vrei să încerci un desert nou, reţeta de budincă cu pâine şi ciocolată îţi stă la îndemână, fiind foarte uşor de preparat.
De ce ai nevoie pentru a pregăti budinca cu pâine şi ciocolată
2 ouă
3 gălbenuşuri
150 g zahăr
115 g amestec de ciocolată caldă
360 g smântână slabă sau frişca bătută
230 ml lapte
60 ml espresso
esenţă de vanilie, după gust
30 g unt
500 g pâine împletită
170 g ciocolată, mărunţită
Cum pregăteşti budinca cu pâine şi ciocolată
Baţi oulăe şi gălbenuşurile cu un tel sau într-un blender, pentru 30 de secunde. Adaugi zahărul, praful de ciocolată caldă şi mixexi până se încorporează bine. Amesteci apoi cu laptele, smântâna slabă, espresso-ul şi esenţa de vanilie. Cu jumătate din cantitatea de unt ungi o tavă în care aşezi pâinea împletită, tăiată cubuleţe. Presari peste ea ciocolata mărunţită şi crema de ou. Împingi cu o spatulă conţinutul pentru a intra bine în pâine. Laşi deoparte aproximativ o oră.
Încălzeşti cuptorul la 160 de grade. Dai tava la copt timp de 45 de minute, sau până începe să se rumenească la suprafaţă. Topeşti untul rămas şi îl torni peste budinca formată. Mai laşi la cuptor încă 4-5 minute. Serveşti după ce s-a răcit puţin.
Sursa http://altonbrown.com