Budincă cu spanac

budinca de spanac cu branza de vaci jpeg

A început să apară, ce-i drept timid, spanacul pe tarabe. Vă vom prezenta multe reţete cu spanac proaspăt dar azi avem pentru voi o delicioasă budincă cu spanac.

Ingrediente pentru budincă cu spanac

500 g piure de spanac bine scurs de zeamă 3 felii de franzelă 150 ml lapte 200 ml smântână groasă 2 linguri telemea de oi rasă 100 g caşcaval ras 1 lingură migdale 6 ouă 20 g unt 3 linguri pesmet

Pentru sosul alb

50 g unt

50 g făină

250 ml lapte dulce

sare

piper

Mod de preparare pentru budincă cu spanac

Se căleşte făina în unt, amestecând continuu. Se stinge cu lapte şi se fierbe până se îngroaşă. Se condimentează cu sare şi piper, după gust.

Separat, se înmoaie franzela în lapte, se stoarce uşor şi se amestecă cu piureul de spanac. Se adaugă brânza rasă, gălbenuşurile, smântâna, apoi sosul alb. La sfârşit, se înglobează delicat albuşurile bătute spumă tare.

Se ung cu unt şi se tapetează cu pesmet câteva forme mici termorezistente (sau una mare), în funcţie de numărul porţiilor, în care se toarnă compoziţia de budincă. Deasupra se presară caşcaval ras şi migdalele, apoi se introduc în cuptorul bine încins pentru circa 45 de minute. Nu se deschide cuptorul în primele 20 de minute. Budinca de spanac se serveşte fierbinte.