Budincă de ardei gras şi carne

Dzuvec jpeg

Gustos, apetisant şi...mmmmm...ce aromă! Te invităm la o delicioasă budincă!

Dificultate mică Preparare 105' Pentru 4 porţii

Ingrediente

500 g pulpă de porc

1 ceapă

4 ardei graşi galbeni şi roşii

4 roşii

250 g cartofi

ulei

2 ouă

sare

piper

100 g orez fiert

100 ml smântână

1 lingură pătrunjel verde tocat

Mod de preparare

Speli carnea, o usuci cu prosoape absorbante şi o tai cubuleţe mici. Tai ceapa julien, ardeii îi tai bucăţi mici, roşiile le tai în opt, iar cartofii în cuburi.

Căleşti ceapa în 3-4 linguri de ulei încins, adaugi carnea, laşi să se rumenească, după care pui ardeii graşi, roşiile şi cartofii. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, acoperi cu apă şi

laşi până când legumele şi carnea se înmoaie. Dai cratiţa de pe foc, adaugi orezul fiert şi amesteci.

Pui compoziţia într-un vas termorezistent uns şi tapetat, torni deasupra smântâna bătută cu ouăle, presari cu pătrunjel verde şi îl introduci în cuptorul încins la 180° C pentru 15 minute. O

serveşti caldă.

sursa foto: Profimedia



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg