Budincă de cartofi

budinca de cartofi Fotolia 7080045 Subscription L jpeg

Poate că ideea noastră îţi va aduce aminte de copilărie. Sau, dacă nu, sigur poţi crea un gust deosebit, de neuitat pentru cei dragi.

Ingrediente

5 cartofi 3 ouă 50 g unt topit 100 ml smântână 150 g telemea de oi 1 lingură pesmet

Mod de preparare

Se fierb cartofii în coajă, în apă cu sare. Se scurg de apă, se curăţă de coajă şi se taie felii mai groase. Se rade brânza, se pune într-un castron, se amestecă cu gălbenuşurile şi cu smântâna.

La sfârşit se adaugă albuşurile bătute spumă şi se amestecă uşor. Se unge o formă termorezistentă cu unt şi se tapetează cu pesmet. Se aşază straturi alcătuite din felii de cartofi intercalate cu amestecul de brânză. Deasupra se toarnă untul topit şi se introduce forma la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.

Se serveşte caldă. Se poate garnisi cu ketchup (sau smântână) în momentul servirii.

sursa foto: Fotolia