Budincă de cartofi

budinca de cartofi Fotolia 7080045 Subscription L jpeg

Poate că ideea noastră îţi va aduce aminte de copilărie. Sau, dacă nu, sigur poţi crea un gust deosebit, de neuitat pentru cei dragi.

Ingrediente

5 cartofi 3 ouă 50 g unt topit 100 ml smântână 150 g telemea de oi 1 lingură pesmet

Mod de preparare

Se fierb cartofii în coajă, în apă cu sare. Se scurg de apă, se curăţă de coajă şi se taie felii mai groase. Se rade brânza, se pune într-un castron, se amestecă cu gălbenuşurile şi cu smântâna.

La sfârşit se adaugă albuşurile bătute spumă şi se amestecă uşor. Se unge o formă termorezistentă cu unt şi se tapetează cu pesmet. Se aşază straturi alcătuite din felii de cartofi intercalate cu amestecul de brânză. Deasupra se toarnă untul topit şi se introduce forma la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.

Se serveşte caldă. Se poate garnisi cu ketchup (sau smântână) în momentul servirii.

sursa foto: Fotolia



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg