Budincă de ciocolată cu fructe
Când ai copii, dulcele nu poate lipsi de pe masă. Iată o budincă rapid de preparat, aşa că vei avea timp suficient ca să te joci cu cel mic.
Preparare: 40’
Grad de dificultate: redus
Porţii: 4
Ingrediente
400 ml lapte dulce 2 linguri făină 200 g zahăr 150 g unt 200 g ciocolată menaj 2 linguri pudră de cacao fructe de pădure (sau alune de pădure, căpşune....)
Preparare
Încălzeşti laptele cu zahărul. Iei de pe foc şi adaugi făina cernută cu pudra de cacao. Aşezi amestecul la fiert în bain-marie. Amesteci permanent pentru a împiedica formarea cocoloaşelor. Laşi pe foc până se îngroaşă amestecul.
Dai deoparte vasul şi continui să amesteci până se mai răcoreşte. Adaugi ciocolata rasă pe răzătoarea fină şi untul tăiat bucăţele. Freci energic până se integrează perfect şi budinca devide omogenă şi cremoasă.
Adaugi fructele de pădure, amesteci uşor să nu se zdrobească, torni budinca în castronele, iar când se răceşte o dai la frigider. Serveşti budinca ornată cu frunze aromate de mentă şi cu fructe de pădure.